Motown Parc Brussel

Ontdek onze project

Là, tout n’est qu’ordre et beauté, luxe, calme et volupté

Charles Baudelaire

Het Project

Là, tout n’est qu’ordre et beauté, luxe, calme et volupté

Charles Baudelaire

In het park

Motown Parc flirt met de grens tussen natuur en architectuur. Gelegen aan de rand van het betoverende Scheutbospark, past Motown Parc zich zo aan zijn omgeving aan dat park en project in elkaar opgaan en één worden. Dankzij een buitengewoon landschap en biodiversiteit is het Scheutbospark op de prestigieuze Europese lijst voor beschermde natuurlijke omgevingen gekomen: Natura 2000. We besloten samen te werken met de gerenommeerde Portugese architect André Campos van AJArquitecots, met de missie om een project zo aantrekkelijk als de omgeving te ontwerpen. De zoektocht naar prachtige architectuur zit in de genen van Motown gebeiteld.

Het resultaat? Elegante gebouwen die niet alleen hun omgeving omarmen, maar ook belichamen. Op minder dan 100 meter van winkels en restaurants, in een van de meest levendige gemeenten in Brussel, vindt Motown Parc zijn thuis in de natuur.

Twee kleine bakstenen gebouwen aan het einde van twee doodlopende straten dienen als eindpunten van het stedelijk landschap. Bronskleurige aluminium elementen geven de gebouwen een verfijnde moderne toets en hinten naar wat komen gaat. De essentie van Motown Parc is een lang en elegant gebouw tussen de twee kleine gebouwen. In het park. Geen verkeer. Een oase van sereniteit. Winkels, scholen en restaurants achter de hoek. De kleuren zijn nu omgedraaid: bronzen aluminium panelen reflecteren zonlicht, terwijl horizontale grijze betonelementen het gebouw een gevoel van stevigheid en harmonie geven.

De 64 appartementen zijn zo ontworpen dat alle twee- en drie-slaapkamerappartementen een dubbele oriëntatie hebben. Aan de noordkant hebben de woonkamers over de volledige breedte ramen die van de vloer tot het plafond reiken, met toegang tot een terras, voor een prachtig uitzicht op het park. Aan de zuidkant zijn de woonkamers ook volledig beglaasd en geven ze toegang tot grote terrassen die ontworpen zijn als ware buitenleefruimtes om ten volle te kunnen genieten van het licht en de warmte van de zon en het uitzicht op een nieuwe tuin. Deze ruime 43 m2 woonkamers met brede uitzichten en grote terrassen zijn de essentie van de appartementen. We hebben een oase ontworpen waar je geest en ziel innerlijke rust kunnen vinden. Vandaar dat we alle voertuigen van de site verbannen hebben. Bij het betreden van de site, parkeert u uw voertuig in een comfortabele ondergrondse parkeergarage en neemt u de lift rechtstreeks naar uw verdieping.

Hier vind je je thuis.
Motown Parc. Soul residence.

Afwerkingen

Kwaliteit tot in het kleinste detail

Met grote zorg besteden we evenveel aandacht aan de meest opvallende kenmerken van onze projecten als aan de kleinste details.

De bakstenen en betonnen elementen in de gevel moeten de perfecte grijstint hebben om op harmonieuze wijze de bronzen aluminium panelen aan te vullen. De keukenkraan moet aan onze vaardigheids- en esthetische eisen voldoen. Het parket dat we in de woon- en slaapkamers aanbieden, is bedoeld om bewoners thuis een gevoel van warmte en tijdloze kwaliteit te geven. Onze inkomhallen moeten de bewoners een gevoel van trots en eenwording met het gebouw opwekken. Daarnaast zijn de tuinen zo ontworpen om uitnodigend te zijn.